۱۰ روش ساده برای کنترل اضطراب
اگر فرد مضطربی هستید، همیشه حس میکنید که یک صدا در حال تعقیب کردن شماست. این صدا تمام احساس ناامنی شما را میشناسد و از آن علیه شما استفاده میکند. تا جایی که تبدیل به بلندترین و تنها صدایی میشود که همیشه به گوشتان میرسد. برای فرار از این حس ناخوشایند در ادامه راهکارهایی را برای کنترل اضطراب مزمن و پیشگیری از حمله عصبی در اختیار شما قرار میدهیم.
۱) مصرف ویتامین ب ۶ و آهن
مصرف ویتامین ب ۶ و آهن نقش مهمی در تنظیم میزان تولید سروتونین در بدن دارند. اگر میزان سروتونین موجود در بدن کافی باشد، به شما کمک میکند از شر افکار منفی خلاص شوید و درصورت بروز هر گونه مشکل بهتر با شرایط کنار بیایید.
۲) تنفس دیافراگمی
هنگام حمله عصبی بهتر است به جای نفسهای عمیق، تنفس دیافراگمی را تمرین کنید. در این روش به جای اینکه قفسهی سینه بالا و پایین شود، شکم به داخل و بیرون حرکت میکند.
برای این تنفس کافی است تصور کنید داخل شکمتان یک بادکنک وجود دارد. مدت زمان بازدم را نیز طولانیتر از دم کنید؛ مثلا سه ثانیه دم و چهار ثانیه بازدم.
۳) ریلکس کردن عضلات
یک روش مفید دیگر برای کنترل اضطراب مزمن شل کردن عضلات است. برای این کار ابتدا عضلات خود را منقبض کنید. سپس تمام ماهیچههای بدنتان را رها کنید. میتوانید این کار را از انگشتان پا شروع کنید. هر بار یک مجموعه از عضلات خود را به مدت سی ثانیه منقبض و بعد سی ثانیه رها کنید. این کار را ادامه دهید تا به سر برسید.
۴) حمله عصبی خط پایان زندگی نیست!
هنگامی که دچار حمله عصبی هستید، به خودتان یادآوری کنید که تنها در حال تجربه یک حمله عصبی هستید و احساسی که دارید از علائم عادی آن است. سپس این علائم را برای خودتان تعریف کنید. به خودتان اجازه دهید این علائم را کاملا حس کنید تا بتوانید از شرشان خلاص شوید. به خودتان یادآوری کنید این حالت فقط واکنش بدنتان به اضطراب مزمن است و به زودی برطرف میشود.
معمولا اولین کاری که بیشتر افراد در این شرایط انجام میدهند این است که سعی میکنند با علائم بجنگند و خودشان را قضاوت کنند. اما برای پشت سر گذاشتن این حالت نباید علائم را پس بزنید. سعی کنید افکارتان را آرام کنید. این بهترین راه برای تسلط بر حمله عصبی است.
۵) کاهش مصرف کافئین
نوشیدن یا خوردن غذاهای حاوی کافئین به اضطراب دامن میزند. کافئین سیستم عصبی مرکزی را تحریک میکند. به همین دلیل است که مصرف زیاد آن اضطراب و حمله عصبی را تشدید میکند. تحقیقات نشان میدهد که برانگیخته شدن اضطراب را بیشتر میکند و حتی ممکن است منجر به بروز حمله عصبی شود. محدود کردن مصرف کافئین روشی ساده برای کاهش میزان اضطراب روزانه است.
۶) چای بابونه بنوشید
طبق تحقیقات بالینی و آزمایشگاهی اخیر بابونه نه تنها خواص آرامبخش دارد بلکه به طرز قابل توجهی در کاهش اضطراب و حتی مقابله با افسردگی موثر است.
۷) از تاثیر شوخ طبعی غافل نشوید
تماشای برنامههای کمدی باعث دور شدن ذهن از فضای اضطراب آور میشود. سعی کنید در ارتباط خود با دیگران نیز از شوخ طبعی غافل نشوید. البته فراموش نکنید که اصل اعتدال را در شوخ طبعی رعایت کنید.
۸) رنگ آمیزی
همانگونه که میدانید رنگآمیزی سبب آرام شدن ذهن و کاهش استرس میشد. این فعالیت همچنین میتواند ذهن شما را نسبت به مسائل بازتر کند. به این ترتیب ذهن شما نیز بازتر و ریلکستر میشود. تمرکز ذهن حین رنگآمیزی و کارهای هنری یکی از مهمترین دلایل کاهش اضطراب است.
۹) ورزش
طبق تحقیقات ۲۰ دقیقه ورزش برای کاهش علائم اضطراب کافی است. ورزش باعث میشود احساس بهتری نسبت به خودتان پیدا کنید. همچنین میزان ترشح اندورفین را نیز دربدن افزایش میدهد. افزایش حرارت بدن بر اثر ورزش همچنین باعث تغییر در پیوندهای عصبی شده و تولید سروتونین را نیز افزایش میدهد. پیوندهای عصبی وظیفه کنترل عملکرد و روحیه شناختی را برعهده دارند.
۱۰) اعتماد به نفس داشته باشید
اگر اعتماد به نفس داشته باشید و بدانید که میتوانید با هر تجربهای روبهرو شوید و آن را پشت سر بگذارید، بهتر میتوانید ترس از اتفاقات آینده را کنترل کنید. هرچه تجارب بیشتری داشته باشید، اعتماد به نفس شما نیز بیشتر میشود. اعتماد داشتن به خود و تواناییهایتان برای عبور از سختیها به شما کمک میکند از نگرانیهای خود نسبت به آینده بکاهید.
هنگام تجربه اضطراب و حمله عصبی یادتان باشد که حالتان خوب میشود. این نکات را فراموش نکنید. یکی از روشهای مطرح شده در این مطلب را که بهتر میتواند به شما کمک کند، انتخاب کنید. سپس به مرور زمان از این نکات برای کنترل علائم استفاده کنید. وقتی علائم را پشت سر گذاشتید یادتان باشد جان سالم به در بردهاید و مقاوم هستید.